در این مقاله به جز درج جدول کامل هزینه ارتودنسی دندان و نحوه محاسبه قیمت ارتودنسی، با روش های کاهش هزینه آن نیز آشنا میشوید.
تعرفه ارتودنسی در سال 1403 چه تفاوتی با هزینه ارتودنسی در سال 1402 دارد؟
با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و نرخ تورم، تعرفه های امسال می تواند تا چند درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش چشمگیری یابد. متاسفانه انتظار می رود که در طول سال هزینه ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد زیاد شود زیرا مواد اولیه و بکار رفته جهت رفع نامرتبی دندان ها اغلب وارداتی هستند.
چرا هیچ جا هزینه ارتونسی را به صورت دقیق اعلام نمی کنند؟
تقریبا هیچ کلینیک، مطب یا حتی سایتی را پیدا نمیکنید که هزینه ارتودنسی دندان را به صورت دقیق عنوان کرده باشد و یا وارد جزئیات آن شده باشد. البته دلیل مشخصی برای این موضوع دارد.
دلیلش این است که برخلاف پروسههای رایج دندانپزشکی (مانند کشیدن دندان که روند و تعرفه مشخصی دارد)، ارتودنسی یک درمان کاملا متفاوت است که نحوه درمان آن از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. یعنی هیچ دو شخصی عیناً مشابه هم درمان نمیشوند زیرا هر کسی میزان و نوع نامرتبی دندان ها یا فک هایش با دیگری فرق می کند. بنابراین ذکر تعرفه دقیق ارتودنسی مخصوص شما بدون معاینه حضوری ممکن نیست.
چه عواملی هزینه ارتودنسی دندان را کم و زیاد می کنند؟
سوای از اینکه مشکل مراجع چیست و شدت آن چقدر است، تعدادی عوامل دیگر نیز هستند که مستقیما روی برآورد قیمت ارتودنسی تاثیر میگذارند. ما این عوامل را لیست کرده ایم و به صورت خلاصه توضیح داده ایم که ابن عوامل چرا و چطور روی هزینه تاثیر میگذارند:
1. نوع مشکل و ناهنجاری
ما در مبحث ناهنجاری ها یا نامرتبی های فکی و دندانی با تعداد زیادی مشکل مواجه هستیم که هر کدام از آن ها نام خاصی دارند یا با اصلاح خاصی شناخته می شوند. ما می توانیم این مشکلات را در دو دسته قرار دهیم. دسته اول نامنظمی های معمولی و ساده هستند و دسته دیگر ناهنجاری های پیچیده.
نامنظمی های ساده این ها هستند:
- فاصله بین دندان ها به شرطی که کم باشد
- کج بودن یک یا چند دندان در جلو
- عدم رشد کافی فک در کودکان
ناهنجاری های فکی و دندانی پیچیده هم این ها هستند
- اوربایت (جلو بودن دندان های بالا)
- آندربایت (جلو بودن دندان های پایین)
- کوتاه و بلند بودن دندان ها
- کراودینگ و شلوغی بیش از حد دندان ها (ازدحام دندان ها)
- اورجت
- کراس بایت (قرار گرفتن دندان های بالا پشت دندان های پایین)
- اپن بایت (فاصله بین دندان های بالا و پایین در جلو)
- و ….
هزینه ارتودنسی دندان برای مشکلات دسته اول کمتر از مشکلات دسته دوم است.
2. شدت مشکل و یا ناهنجاری
هرچه شدت نامرتبی بیشتر باشد برآورد نهایی هزینه هم بیشتر می شود. برای مثال فرض کنید بیمار مشکل شلوغی دندان دارد و یکی از فک هایش کوچک است. هزینه ارتودنسی دندان این شخص به مراب بیشتر از شخصی است که دندان های جلوی اش دچار شلوغی و ازدحام است.
3. سن بیمار
با افزایش سن هزینه های درمان ممکن است بیشتر شود. یعنی قیمت ارتودنسی دندان کودکان کمتر است و بزرگسالان هزینه های بیشتری باید صرف کنند. زیرا در کودکان اصلاح ناهنجاری ها به دلیل اینکه در سن رشد قرار دارند آسان تر است.
4. روش ارتودنسی
بسته به نوع و شدت مشکلی که دارید، ارتودنتیست از وسایل متفاوتی برای مرتب کردن دندان هایتان استفاده می کنند که هزینه هر کدام متفاوت است. برای مثال زمانی که از از پلاک های شفاف ارتودنسی استفاده شود در برخی مراکز حداقل هزینه ارتودنسی دندان را پرداخت می کنید و برای استفاده از ارتودنسی دیمون شفاف هزینه بالاتری باید صرف کنید.